Кошик 0 Account
Меню
м.Полтава, вул.Котляревського, 22 (офіс)

Як перевірити iPhone перед покупкою в 2023 році

Як перевірити iPhone перед покупкою в 2023 році

Останнім часом до нас часто звертаються клієнти із такою проблемою. Купили iPhone новий або б/в, а він виявляється залоченим на іноземного оператора. Новий не дають розпаковувати на пошті перевізники, а уживані продають з так званої R-SIM, при чому почастішали випадки, що вона впаяна всередину телефону і побачити її не розбираючи неможливо.


Що таке R-SIM ви можете прочитати у нашій статті.

Навіщо оператори роблять таке?

Дуже часто iPhone за кордоном продається за дуже низькою ціною, а то і його можна отримати безкоштовно, підписавши контракт з оператором на кілька років, виплачуючи вартість телефону в рахунок контракту, при цьому прив'язують телефон до своєї мережі. Коли контракт закінчується, як правило, його власник має можливість звернутися до оператора і він його відв'язує, після цього телефоном можна користуватися в мережі будь-якого оператора по всьому світу.

Але трапляється, що недобросовісні власники контракту просто зникають і такий телефон потрапляє в "чорний список", у мережі рідного оператора він перестає працювати, а в мережах інших операторів лише з використанням R-SIM. Все б нічого, але з моменту нашої попередньої статті багато змінилося, і з R-SIM телефон працює з глюками (зникає мережа, пропадає інтернет, не працюють USSD запити). Тому такий телефон не найкращий варіант для користування. Хоча на ринку їх пропонують дешевше ніж повноцінні Neverlock (телефони розлачені із заводу або офіційно розлочені оператором).

Також телефон з R-SIM ні в якому разі не можна оновлювати, тому що кожна нова прошивка виправляє проблеми безпеки, які використовують R-SIM і оновивши прошивку телефону можна залишитися без зв'язку доти, поки Китайці не випустять нове покоління R-SIM. У випадку з 14 прошивкою цей період тривав 6 місяців. Звичайно можна користуватися телефоном не оновлюючи його, але як бути якщо він "заглючить" і його доведеться відновити? Знову є ризик залишитись без мережі.

Добре якщо продавець попереджає що телефон з R-SIM, але бувають випадки, що користувач навіть не знає про це і оновивши прошивку виявляється з "цеглою" за 1200 доларів.

То як же перевірити телефон перед покупкою і не нарватися на шахраїв?

По-перше, прочитайте нашу статтю про перевірки, які потрібно зробити перед покупкою iPhone.

По-друге, замовте платну перевірку телефону через сервер Apple, який покаже всі можливі проблеми телефону (чорний список, крадений за кордоном, загублений, заблокований iCloud, заблокований на оператора, борги за контрактом, прив'язка до активного контракту) і якщо такий телефон виявиться залоченим, можливість та вартість його розблокування.

Замовити цю послугу можна звернувшись до наших менеджерів телеграм. Цим ви убезпечите себе нарватися на "проблемний" телефон до його покупки. Все, що від Вас потрібно просто дізнатися у продавця IMEI телефону та надати його нам для перевірки.

R-SIM, розблокування, iCloud

Коментарі
Схожі статті
01.08.2020
Як купити iPhone в Україні і не залишитися обдуреним
Як купити iPhone в Україні і не залишитися обдуреним
iPhone з 2007 року став смартфоном номер один у всьому світі. З цієї ж причини, він є найбажанішим смартфоном в нашій країні. Так ..
01.08.2020
Що таке офіційна розлочка iPhone та скільки вона коштує
Що таке офіційна розлочка iPhone та скільки вона коштує
Вам пощастило і ви купили дешевий iPhone, але він заблокований на оператора. Не поспішайте радіти. Найчастіше залочені телефони пр..
27.10.2021
Що таке разлочка iPhone через R-SIM і як її налаштувати
Що таке разлочка iPhone через R-SIM і як її налаштувати
R-SIM - це спеціальна мікроплата з чіпом, змонтована на плівці, яка дозволяє зробити так, щоб телефон "бачив" сімку вашого локальн..